Цифров тунер – цифровият тунер служи за приемане на цифров сигнал. С него вие имате достъп до цифрова телевизия. Важно е да знаете, че с обикновен тунер не можете да гледате цифрова телевизия. Както повечето от Вас са чули или предстои да научат ефира в България се цифровизира и аналоговата телевизия е заменена от цифровата. Цифровия тунер е уникален и само той може да приема дигитални сигнали.

Така за вас като потребители е необходимо да знаете, че за да гледате цифрова телевизия когато нямате наличен цифров тунер е необходимо да закупите външен такъв, който да свържете към вашия телевизор или компютър. Цифровият тунер ще подава видео сигнал на вашия телевизор посредством Scart, RCA, HDMI кабел.

Важно е да знаете, че цифровия тунер не преобразува цифровия сигнал в аналогов към телевизора. Двата тунера са независими и работата на единия не зависи от работата на другия. При покупката на цифров тунер вие трябва внимателно да проверите дали поддържа новия формат за цифрова телевизия в България – MPEG4. Днес на пазара тунерите са MPEG-4, но не е изключено някой да се опита да ви подведе със стария стандарт MPEG-2.

Затова е важно да внимавате при покупката на цифровия тунер, защото ако вземете с MPEG2 ще имате достъп само до звук, но не и до картина. Нашата фирма предлага широка гама от цифрови тунери, които са само и единствено с MPEG4. Ние не предлагаме цифрови тунери с MPEG2, тъй като не искаме да ви заблуждаваме и останете без телевизия! Пълния списък с цифровите тунери, които предлагаме можете да намерите тук:
http://www.cifronim.com/цифрови-приемници.html