1. Подобряване на качеството на сигнала и картината.

  Аналоговата ефирна телевизия се характеризира със „снежинки“ и двойни образи, което се дължи на слаб сигнал. В следствие на него, често се губи и цвят на изображението. За да избегнете такива дефекти в картината, трябва да направите мощни антени с усилване. За разлика от обикновената ефирна телевизия, цифровата ефирна телевизия няма този проблем. При нея силата на сигнала не е от такова голямо значение. Например, дори в дадено домакинство сигнала да е по- слаб от сигнала на друго домакинство, картината и на двете места ще е качествена.

 2. Цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) дава възможност за гледане на много повече канали.

  При аналоговата ефирна телевизия се гледа по 1 канал на честота, а при цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) се излъчват от 5 до 8 канала на 1 честота. Това е възможно благодарение на формàта MPЕG4, който позволява пренос на много повече данни.

 3. Цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) е напълно безплатна.

  Цифровата ефирна телевизия е напълно безплатна за потребителите. Много домакинства гледат аналогова кабелна телевизия, за която се налага да плащат и получават много ниско качество на картината. Край на плащанията! С цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) ще забравите за месечните такси и притеснението от плащането им. Избора на цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) е необходимост, без която съвременния човек не може.

 4. Достъпността на цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) спрямо аналоговата е много по-голяма.

  Отдалечените градове в провинцията могат да гледат само 2-3 канала ефирно на много ниско аналогово качество. Време е за промяна, защото чрез цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) ще могат да гледат много повече канали и то с кристално качество. Освен това в съвременните условия вече навлезе потребността от гледане на телевизия в автомобилите. Аналогова телевизия в автомобилите е трудна за хващане в движение.

Нека обобщим:

 1. Цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) предоставя кристално качество на картината

 2. Цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) предоставя голямо разнообразие

 3. Цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) е напълно безплатна, без месечни такси и абонаментни планове

 4. Цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPЕG4) е с перфектно качество на картината дори и в автомобил

Всички права върху статиите са запазени – Цифроним ООД. При използване на статиите или части от тях, посочването на линк към източника (http://cifronim.com) – е задължително!