Днес, когато технологиите направиха така, че телевизорът да е повече, нека кажем че е мултимедиен център за забавление, много потребители искат да го поставят на стена. Благодарение на подобрената технология на производство, телевизорите са все по- леки и плоски, което ги прави и по- лесни и удобни за поставяне на стена.

Вероятно, щом четете този материал, и на вас ви се е налага да потърсите стойка, на която да поставите телевизора си, така че той да не падне и в същото време да реши проблема ви. В тази малка статия ще дадем насоки за правилния избор на стойка за стена, която да реши и вашия проблем.

Най- просто определено стойката за стена, която избирате и вашия телевизор трябва да са съвместими. Съвместимостта на стойката с телевизора зависи от 3 характеристики, а именно:
– размер на телевизора
– тегло на телевизора
– стандарт за монтаж VESA

Ако тези характеристики, които са зададени задължително на всяка опаковка или са описани на всяко представяне на стойката за стена и вашия телевизора са съвместими, то стойката е подходяща за вас.

Тук идва и другия въпрос или проблем – на пазара има много стойки, които са с тези характеритики – как да се ориентирам?

След като сте отсели стойките, които са съвместими с вашия телевизор, то от тук насетне е въпрос на конкретния случай. Затова е нужно да си отговорите на следните въпроси:

  1. Искам ли телевизорът ми да се върти наляво и надясно?
  2. Искам ли телевизорът ми да се накланя напред и назад?
  3. Има ли пречки между мен и картината, където ще бъде поставен телевизора?

Когато си отговорите и на тези въпроси, вие вече спокойно ще сте свели избора си до може би 2-3 варианта и ще е изцяло естетически вашия избор

Надяваме се, че тези насоки са полезни за вас!
Ако нещо е станало ясно и имате нужда от допълнителна помощ, може да се обърнете към нас по удобен за вас начин.