Истините за антените, които консултантите не ви казват!

Широкоизвестен факт сред обществото е, че колкото е по- силна антената, т. е. по- голям dBi има, толкова е по- добра за приемане на сигнал. ГРЕШКА!

Високата стойност на dBi е от изключително значение за пасивните антени, но при активните антени от значение освен оптимално висок dBi, са също така ниска стойност на шумовото число и високата стойнот на IP3 или мощността на антената на изхода й. Когато имаме тези три характеристики взети заедно, като никоя от тях не превишава оптималното си ниво, тогава получаваме и наистина качествена антена за прием на сигнал.

Когато имаме усилване с висок dBi (напр. 40 dBi), много често това дори вреди на стабилността на сигнала, защото се усилват шумовете и всички останали смущения, които предизвикват проблеми с картината.

Антените с марките Margon и Funke имат най- доброто съчетание на трите характеристики и затова са изключително подходящи за приемане на сигнала за цифрова ефирна телевизия. Производителят Funke Antennen B.V. използва LNA (усилвател с нисък шум), за да направят нивата на шума до 3 dB и постигат високи стойности на IP3 в процеса на производство. Тези антени са гаранция за приемането на сигнала при желаното качество.

Именно поради този факт антените Funke и Margon са съответно с 7 и 4 години гаранция, нещо непознато на пазара до този момент.