Хубаво е да имате представа за основните разлики между различните цифрови приемници (декодери).

Преди да си закупите цифров ефирен декодер е необходимо да се запитате за какво ще го използвате. Ако използвате декодера само за телевизия е достатъчно да си закупите един от по- евтините възможни избори на пазара, които се използват само за телевизия. Все пак е добре да знаете разликата между приемник, който струва 60 лв и такъв, който струва 150 лв. Цифрови декодери от Цифроним.

Важно е да вземете под внимание произхода на приемниците и минималния гаранционен срок. Приемниците, които са направени с качествени части обикновено имат удължен срок на гаранцията. Ако държите да закупите декодер с повече екстри – ето четири критерия, които правят разликата между евтин декодер и по- скъп декодер. Декодерите биват както SD, така и HD декодери. Ако закупите SD декодер, Вие се лишавате от възможността да гледате HD програми, когато такива бъдат пуснати. Друго важно уточнение при закупуването на декодери – интересувате ли се от допълнителни екстри? Ако се интересувате трябва да знаете за декодерите е типично да имат PVR функция, т. е. да може да записват избрани предавания при зададен час. Други екстри са свързани с функции като Интернет, онлайн игри и други.

Една от важните добавки при цифровите ефирни декодери е Ci слота. За какво служи това, ще се запитате Вие? Когато бъдат пуснати платени цифрови ефирни програми, само декодерите с такъв слот ще могат да приемат тези програми. Преди да закупите декодер се запитайте за какво ще го ползвате. Ако имате нужда от допълнителна консултация, винаги може да разчитате на Цифроним ООД.

SD и HD декодери

В случая, SD и HD е възможността на декодера да декодира цифров сигнал със стандартна и висока резолюция. Ако закупите SD декодер, Вие се лишавате от възможността да гледате HD програми, когато такива бъдат пуснати.

Какво е PVR

Това е възможността да се записват определени предавания при предварително зададен час – за да ги гледате по- късно. Някои приемници имат тази функиця – Вие просто трябва да подсигурите флаш памет, на която да се записва.

Възпроизвеждане на медия

Някои приемници могат да възпроизвеждат филми, музика, снимки от USB. Трябва просто да ги запишете и да ги пуснете през USB-то. По- приспособените декодери имат възможността дори да заредят външни субтитри с една команда.

Какво е Ci Slot

След време е възможно да бъдат пуснати допълнителни канали срещу абонамент. Ci слот-а позволява разчитането на платени карти за каналите. Ci слот-а позволява да достъпите допълнителни платени програми, когато имате нужда от тях.