Вероятно много от Вас се питат възможно ли е да гледат цифрова телевизия(DVB-T, MPEG4) с кристално качество без да плащат никакви такси и да не са обвързани с абонаментни договори. Отговорът на въпроса, колкото и шокиращо да звучи, е ДА.

Цифровизацията на ефира в България дава възможност на обикновените хора с ограничен бюджет да гледат кристална картина и да спестят пари от бюджета си. Самата цифрова ефирна телевизия (DVB-T, MPEG4) се явява заместител на безплатната аналогова телевизия, която всеки от може да гледа с една проста стайна антена.

Както всички знаят за ефирната телевизия не се заплащат такси и не се сключват договори. Сега на потребителите се предоставя рядко срещан шанс в България – да гледат нещо качествено и безплатно.

Много от Вас сигурно ще се запитат как пък ще стане това – хем безплатна цифрова телевизия (DVB-T, MPEG4), хем качествен образ. Това става възможно, тъй като България е член на ЕС. Едно от предписанията на ЕС е всички хора да имат достъп до качествена цифрова ефирна телевизия (DVB-T, MPEG4) без да бъдат ограничавани по местоположение и размер на доходите. Това е нормална практика във всички развити страни. Наример в Сащ каналите разпространявани чрез цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPEG4) са над 50 и всички са с висока резолюция и качество.

Същото трябва де се случи и България като член на ЕС. Аналоговата ефирна телевизия ще бъде спряна от 1 септември 2013 и напълно заменена с цифровата ефирна телевизия (DVB-T, MPEG4).

На територията на страната вече са изградени предаватели, които излъчват безплатно най- известните канали в българския ефир. Те са с кристално цифрово качество и Вие можете да се възползвате от това да ги гледате само като закупите еднократно цифров ефирен приемник. Сметката е проста купувате приемник, с който гледате най- известните канали без да плащате месечни такси, а приемника ще Ви служи вярно дълги години.

Всички права върху статиите са запазени – Цифроним ООД. При използване на статиите или части от тях, посочването на линк към източника (http://cifronim.com) – е задължително!